"Trixie:s höfter OK"

Fick resultatet från SKK om Trixie:s höfter. Dom var Ok. Det är alltid lite nervöst när man väntar på resultatet från SKK när man HD röntgat någon hund. Dom övriga i kullen som är röntgade är också fria.
image36

Moss som jag sålde till Petrus och Mona Isaksson i Lilla Lappträsk fungerar enligt dom väldigt bra. Man kanske gjorde bort sig som sålde den hunden så ung, man kanske skulle ha sparat den ett tag till. Men det är ju roligt att glädja andra med bra hundar.
image57
 M.Longtons Moss
Moss  kom från Fam.Longton i England, den var efter M.Longton:s Moss, som han vunnit mycket med i UK.

Nya pipor-Bra juklapp

Ligger/sitter hemma med en krånglande rygg. Inte roligt när ryggen börjar säga ifrån, undrar om det är åldern som börjar göra sig påmind. Jag försöker att sitta vid datorn och göra lite småjobb så länge ryggen tillåter. Hittade en gammal bild från 2000 som är tagen i Verdal i samband men Verdalspröven 2000. Vi gick till final det året, dom andra på bilden är Jon Sand med Glen och Sander Hindenes också med Glen tror jag det var.
Håller också på att jobba med mina pipor. Har tagit fram Alu-pipan i Naturell färg och lite olika diameter på hålen. Den finns nu att få med hål som har diameter 2.5 och 2.8. Under Dec månad så har jag också ett x-tra erbjudande som julklappstips när ni köper en Wilsonpipa. Jag skickar med en standard nylonrem utan kostnad (värde 80:-) vid köp av en pipa. Trixie som är på träning hos Karin Söderberg verkar fungera hyffsat enligt Karin, vi får väl se under Juldagarna när jag reser ner dit hur hon ser ut. Nu kan jag inte sitta längre på grund av ryggen, aj aj.
image55
Finalisterna år 2000 Verdalspröven i Nord-Tröndelag.


Alu-pipan i Naturell färg.
Klicka för större bild
.



Från hundauktion i England...

Hittade ett par bilder från 2006 när jag var i England för att hämta en valp. Bilderna är från en hundauktion för vallhundar som är ganska vanligt att dom har i UK. På denna auktion var det ca 70 hundar som såldes på en dag. Ägaren fick ca 5 min på sig att visa upp hunden på en liten bana och sedan var det budgivning. Priserna var ganska skiftande, allt mellan 500 pund till 4000 pund. Ganska intressant att se hur lättvindigt en hund kunde byta ägare. Vi i Sverige skulle nog ibland kunna ta efter detta. Här ska vi ju ofta behålla våra hundar även om ägare och hunden inte fungerar ihop.

image42
Många funderingar kring banan där hundarna visades upp.

      
Klicka på bilderna så blir dom större.


Såg också en bild från dom Norska fjällen. Vad man längtar till nästa sommar och att man får tid över så att man kan ta en tur i dom Norska fjällen.





Valpar igen, m.m.


Som jag skrivit tidigare så har jag parat Slip med min nya hanhund Tim, så där blir det valpar om 63 dagar, får vi hoppas. Intresserade av en valp kontakta mig på 070-202 25 93.
image40

Min nya hanhund TIM trivs jag mycket bra med, han är väldigt lyhörd och samarbetsvillig. Jag har inte tränat så mycket vallning med honom än, det får vi ta tag i ordentligt i vår, och kanske även lite nu i vinter om vi har lite snö.
Ska bli intressant att köra honom ordentligt från grunden och se hur han svarar på träningen. Ska bli roligt till nästa säsong att fara med fler hundar på tävlingar.
Systern till Tim (Trixie) är på träning hos Karin Söderberg. Hon ska vara där ett tag för att grundtränas och bli ordentligt tänd på får. Hon är också väldigt trevlig och lätt att ha att göra med, hur hon är som vallhund får framtiden utvisa. I övrigt händer inte så mycket, man jobbar och står i och hoppas att vintern ska dra förbi fort så att våren kommer tidigt.

ROY på fåren igen.

Lägger ut en bild på Roy som Nina Melin tog när jag var och prövade Roy lite på fåren igen efter hans vila.
Benet verkar läka bara bra, det syntes inte något efter träningen, så han kommer säkert att vara i bra form inför kommande säsong.
image38
Roy.

Nya hundar...lång resa.

Ja, då var det på tiden att uppdatera bloggen.
Jag har haft mycket att göra så det har inte blivit av på ett tag. Som jag skrivit tidigare så har jag varit uppe i Nordnorge för att titta på nya hundar. Det blev en lång resa som gick från Sollefteå-Kiruna-Narvik-Harstad i Nordnorge, en tripp på ca 240 mil t.o.r. Det var lite tufft att köra men det var som vanligt när man kommer in på Norska sidan väldigt vackra vyer att titta på som gjorde resan lite lättare. Jag besökte Georg Winsjansen som bor i utkanten av Harstad, han har under lång tid hållit på med vallhundar och är duktig på det. Jag har haft kontakt med honom under senaste året för att försöka få köpa hunden Tim av honom (klicka här för stamtavla m.m.), det var inte lätt att få han att sälja Tim eftersom han var väldigt förtjust i honom. Men till slut gick han med på en försäljning och det blev jag glad över eftersom det är dom linjer i stamtavlan som jag genom åren gillat. Jag prövade honom lite den första dagen jag var där och det var inte några större problem med att få honom att valla för mig. Georg hade bara muntliga kommandon på honom så det var inte svårt att få honom att lyssna på mig. Han var väldigt säker på sina kommandon och tog inte många fel trots att Georg och jag har lite olika dialekt. Han kommer att bli väldigt säker och precis när jag lägger på honom visselsignaler, jag tror inte det kommer att bli en svårkörd hund, väldigt hög dressyrbarhet och god lyssnare kommer det att bli. Jag har haft honom hemma nu i ca tre veckor och det har fungerat jättebra inga problem med mina andra hundar eller något annat strul, väldigt trevlig hund att ha inomhus. Eftersom vintern kommit så har jag inte kunnat testat honom så mycket här hemma, det har bara blivit några korta svängar till Nina Melin så jag har inte riktigt koll än på hur hunden är än. En hyffsad hund är det i alla fall, men hur bra han kommer att bli får framtiden utvisa. Jag fick även med mig en kullsyster till Tim som heter Trixie, det var några bekanta till Georg som bodde ute på en ö inte långt från Georg som inte hadde tid för henne, så hon blev också med på turen hem till Sverige. Trixie är inte tränad på får utan har endast varit en familjehund så hur hon kommer att fungera för mig i vallningen får vi återkomma till. Hon är då väldigt trevlig och social så det är inga problem med att ha henne.
Tyvär så blev det inte tagit några bilder från min resa, det var lite synd för det fanns mycket vackert man har kunnat ta bilder på. Jag lägger i alla fall ut ett par nytagna bilder på dom nya hundarna Tim och Trixie. Jag får återkomma senare med lite rapporter hur det går med träningen av dom.
image34
Min nya hanhund Tim. Två år gammal.

  

image36
Nya tiken Trixie, från samma kull som Tim.

RSS 2.0