"GOD JUL ÖNSKAR JAG TILL ER ALLA"

God Jul på er alla som jag känner och övriga som brukar besöka min blogg. Hoppas ni alla får en trevlig Jul och att tomten är snäll med er. Jag var och ögonlyste mina hundar Roy o Tim i veckan och dom var helt OK. Roy (Idaho) finns numera på Svaks täckhundslista

                                                image65


Händer inte mycket.

Nu händer det inte mycket på hundfronten. Skitväder och mörkt, inte läge för att träna sina hundar. Ska fara och ögonlysa mina hundar på Måndag och undersöka skadan som Roy ådrog sig i sommras. Men det ska nog vara OK med hundarna antar jag.

Lägger ut några bilder som jag hittade på datorn. Det är Nisses Albin och gammel Bill i samma miljö, (Norska fjällen). Bill är morfar till Albin, man kan se en viss likhet i typ av hund. Jag tycker det är rätt typ av hund som dessa två herrar representerar. Jag tycker att många BC i dag går åt det vekare hållet och en kropp som blir smalare och tunnare och i vallningen väldigt högtempererade. Jag undrar om ett par hundgenerationer till om vi har hundar som kan flytta en tyngre djurbesättning, jag tvivlar.

image60
Nisses Albin i sitt rätta element. Nedan morfar Bill.
image61



Min Rozz (nedan) som inte heller var så olik dessa hundar, men det var ju Bill som var far till honom.
image63


RSS 2.0