Bild från jobbet.

Lägger ut en bild från jobbet. Jag jobbar ju åt Försvarsmakten på deras Hundavelsstation i Sollefteå. Där avlar vi fram tjänstehundsämnen till FM. Det är enbart schäfer som vi jobbar med. Vårt uppdrag är att ta fram ca 300 valpar årligen. På bilden syns en av våra avelstikar KIA med sin valpkull.
Här kan ni klicka er vidare till vår hemsida och se mer.

image33

"Wilsonpipan ut i Europa"

Under EM i Norge fick jag bra kontakter med folk från en del länder som jag inte tidigare sålt pipor till. Ska försöka komma in ordentligt på marknaden i UK, där finns det som bekant många användare av vallhundspipor. Ska ta fram lite fler varianter av aluminiumpipan, fick en del förslag från framstående personer under EM. Det är bara synd att tiden inte räcker till för att marknadsföra pipan ordentligt i alla länder. Men nu kommer ju vintern så man får väl sitta på sin kammare och jobba på så blir det säkert gjort en del innan våren kommer.

    
(Klicka på bilderna för större storlek).

En lång resa.

Nu är det bara arbete som gäller, både hemma och på jobbet är det mycket som ska göras. Men ska försöka ta mig tid att fara till Norge inom kort för att se på hunden TIM som jag ska köpa. Nuvarande ägaren bor inte granne till mig om man säger så. Han bor så långt upp i Norge som man kan komma, Harsta heter platsen. Om jag kör bil genom Sverige och vidare in i Norge så blir det 130 mil enkel väg, inte roligt. Men jag kommer nog att köra till Norge (Trondheim) och flyga därifrån. Tim är efter Tord Mårtenssons  Pepsi, (se bild). Det är väl vad som gäller på hundfronten just nu, annars försöker man väl motionera hundarna så gott det går så att dom inte blir i så dålig form inför nästa säsong.
Klicka på bilden för stamtavla.
image28
Tim
image7

Ny tävlingsplats Sverige/Unghundscupen.

Fick positiva besked från Hans Sundström i dag angående arrangörskapet 2008 av Sverigecupen/Unghundscupen. Denna tävling kommer 2008 att arrangeras av Norrbottens VF. Platsen blir Persön där Hans Sundström driver en fårgård. Där finns det bra underlag för att göra ett fint arrangemang och att föra traditionen vidare med perfekta arrangemang. Där finns det stora och fina marker för att kunna göra en bana som håller måtten för en sådan tävling som Sverigecupen. Pälsfår ca 300 tackor finns det på gården, så djurantalet blir heller inga problem. Jag hoppas att allt annat kring tävlingen också löser sig inom kort, sponsorer m.m. Inom kort räknar vi med att kunna skriva i Omkring om alla detaljer kring tävlingen. Det blir även i fortsättningen att vara Nils Agerbjer och jag som håller i trådarna för denna tävling.

 
Bilderna är från tävlingarna 2005 i Hedemora där paret Ingrid och Lennart Ericsson har varit värdar och dom som gjort tävlingen till vad den är i dag. Vi ska göra vad vi kan för att föra traditionen vidare.
(Klicka på bilderna för större storlek).

Tiden går fort.

Oj, vad åren går fort, har haft datorkrångel så jag har suttit och försökt lägga tillbaka lite bilder mm till den nya hårddisken. Då såg jag bl.a nedanstående bild som blev tagen 1993 på Åby gård när det arrangerades NM och Landskamp där. Man känner igen en del ärrade kämpar och en del håller på ännu. Roligt att titta på.

Landslaget årgång 1993.
Landslaget 1993

Åter på jobbet och vardagen

Ja, så var man då tillbaka i vardagslunken efter alla arrangemang man varit på under hösten. Nu är det slut för denna säsong, möjligtvis man går med någon hund på KM den 21 okt. Annars får man börja planera hur det blir med tävlandet till nästa säsong. Roy har förhoppningsvis blivit fri sin skada till sommaren så han kommer jag att köra för fullt  till nästa säsong. Jag hoppas också att det går i lås med den Norska hunden som jag försöker köpa, då har jag två stycken unghundar att köra i IK2, plus att Slip får följa med också. Det känns lite roligare att fara och tävla om man har 2-3 hundar att köra per dag. I helgen är det SM i Åseda, för långt att fara för att enbart titta, hoppas det går bra för våra Norrländska ekipage.

Jag på jobbet med en av våra avelstikar. (Jasmin heter hon, fin tjej). 
image24

RSS 2.0