Snabbtur till Norge

Var på en snabbtur över till Norge Fre-Månd för att hälsa på och deltaga i en av deltävlingarna av Nord-Trönder cupen. Det var som vanligt trevligt att återigen få träffa alla Norska vänner. Tävlingen som arrangerades var på Lördagen väldigt besvärlig med dåliga ljudförhållanden och tackor med lamm som inte ville hålla ihop plus att dom betade som besatta. Många bröt och en del harvade sig runt på ett någorlunda anständigt sätt. Roy gick bäst för mig den dagen och jag är glad att jag bara tog mig runt. På söndag var det gjort om med får och bana så nu fungerade allt som det skulle. Fick till ett kanonrace med Roy på 98p som vi vann på. Tvåa blev Torfinn Sivertsen med Mirk på 91p. Tim tror jag kom 4:a på 89p. En bra tävlingshelg igen för mina hundar. Roy går fortfarande mycket bra medan Tim inte riktigt går som jag vill. Kommer att kolla upp honom när jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern så det inte är något fel på honom.
Resterande tid av min semester kommer jag att tillbringa hemma på gården med lite arbete här hemma. Nästa tävling för mig vet jag inte när det blir, kanske det bara blir SM, vi får se vad man hittar på.

Roy i Norge.



Aktuellt "BANTNING"

Fick denna bild från en fotograf som fotade i samband med Botnia Cupen i Skellefteå.
Efter ha sett denna bild så tror jag det börjar vara aktuellt med svält resten av semestern och att man leter fram joggingskorna och börjar bränna kalorier;-)


   Stilstudie på herr Wilson med dubbelhaka.




Svårt beslut

Har summerat sista tidens tävlande och bortavarande och kommit fram till beslutet att hoppa över årets Sverige Cup i Malmö. Största orsaken är att tiden inte räcker till till allt man vill göra och det man måste göra. Har lite projekt här hemma som jag måste slutföra innan semestern är slut. Lite synd tycker jag det är att man inte kommer iväg, men det är inte lätt att få ihop allt när man bor här uppe i Norr. Kommer i stället att gå in för SM i Okt och förbereda mina hundar så gott det går inför denna tävling. Jag skall dock fara en snabbis nu i helgen till Norge (Olav Tiller) och hälsa på där samt deltaga i en tävling som går där nu i helgen. Jag vill ogärna missa min årliga visit i dessa trakter, trivs väldigt bra i Norge.

Roy i delningsringen under Botniaveckan.



Senaste Nytt

Har varit på turne i Norrbotten under senaste veckan och deltagit i Botniacupen. Det är sju deltävlingar som ingår i denna cup under samma vecka. Vädret var strålande under hela veckan om man håller till på en badstrand men inte om man ska hålla på med vallhundstävlingar. 28-30 grader nästan varje dag suger musten ur en. Tävlingarna var toppen, speciellt i Persön hos fam.Sundström. Dom har fina pälsfår och många djur att tillgå samt stora ytor där man får ut ordentliga hämt, alla egenskaper för att en tävling ska bli bra. Dom ev. brister som finns i hundarna avslöjas ganska fort på ett sådant ställe. Det blir inte slumpen som avgör om man ska lyckas eller inte. Mina hundar gick bra under nästan hela veckan. Roy gick superbra och vi lyckades vinna Botniacupen. Han har nu kommit upp i rätt ålder, snart 4 år och allt börjar falla på plats. Tim gick bitvis också bra men denna vecka gjorde han inte några stordåd. På dessa stora och relativt svåra banor höll han inte ihop och jag tappade honom vid ett flertal av tävlingarna. Han stressade upp sig för mycket. Jag vet inte om det intensiva tävlandet satte sina spår på honom eller om han inte pallar för trycket. Vi får ta nya tag med honom under hösten så får vi se om han fungerar bättre då. Nu ska jag ev. till Norge för vidare träning och även Sverigecupen i Malmö står på schemat. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt men det får visa sig vad jag hinner och orkar med.

Topp tre Botniacupen: 1:a Håkan Wilson. 2:a Stefan Dahlberg. 3:a Håkan Hägglund.



RSS 2.0