"Ha en bra Valborgsafton"

Ha en bra Valborgsafton önskar jag er alla. Se till så ni inte bränner ner något som kostar för mycket. Nu ska jag ta en Whiskey och fara och titta på Majbrasor.

image124
image125


Konditionsträning m.m.

Man ser nu när man börjar vallhundsträningen efter vinteruppehållet att hundarna inte har någon bra kondition.
Så för att råda bot mot detta så får dom numera ett pass per dag i skogsterräng. Husse har så bra kondis sen tidigare så han får åka MC ;-) Nu är det nästan sommar här, gräsklipparen och andra trädgårdsredskap måste fram och ses över.
Här nedan ser ni en bild på en fin vallhundsstav som vi har beställt från en man i England som heter Joe Musialowski. Staven kommer att vara ett pris till totalsegraren i Angercupen som vi arrangerar här i Sollefteå i vår och sommaren 2008.
 
Är ni i behov av en stilig crook kika då på Joe:s hemsida.

image117

image133image128

Klicka på bilderna så blir dom större.


image120
Hundarna trötta efter ett konditionspass.

image121
Tim, Slipp och Roy

image122
Åkgräsklipparen har kommit fram för att rensa tomten från löv och snygga till.

image123
Bart och fint, väntar nu bara på lite bete så att det går att släppa ut några får.




Välja valp.

Joys valpar börjar nu vara klara för hämtning. Nu gäller det bara att bestämma sig för vilken valp som man ska välja. Att det kan skilja ganska mycket på valparna i en kull känner man ju till och jag brukar vara ganska noga innan jag bestämmer mig vilken valp jag ska ta. Ett av hjälpmedlen som jag brukar använda mig av är trasmetoden för att kunna se hur dom vallar den. Här är några bilder från en av valparna som blir testad.
image115
image116
Den här valpen verkar ha rätta stinget och stilen.





"JOY valparna 5 veckor"

Tikvalpen efter Finn-Vallens Joy som jag beställt har nu hunnit bli ca fem veckor och allt ser bra ut med dom. Ska bli intressant att se vad det blir av denna kombination JOY och MOSS. Jon Sands Moss är efter Bobby.D. Jim som lämnat en del bra avkommor efter sig. Vad dom säger så finns det också bra avkommor efter Moss i Norge, så vi får hoppas att dessa två individer matchar bra ihop. Jag ska lämna valpen till en fodervärd i sex månader, så det blir väl till hösten man får titta lite närmare på den.
image114
Joy med sina valpar.

image113
Moss


Dagens övningar.

Var och tränade mina hundar i dag hos Nina Melin och passade även på att kolla lite på markerna inför tävlingarna som vi ska ha där. Det såg ut som om vi skulle kunna få till en ganska bra bana där. Hundarna gick ganska bra. Roy går fint på hämten och har fått lite mer driv i sig på fråndrivningarna, jag tror nog att jag ska kunna vara med ganska bra på tävlingarna i sommar med honom. Tim ligger efter honom en så länge, men jag har inte fått in visselkommandon på honom en så det är svårt att köra honom utan dessa. Jag såg också mina första lamm från dom Suffolktackorna jag köpte från Björn Mattson. Nina har dom hos sig denna vinter, jag räknar med att ha min ladugård renoverad innan hösten så att jag kan komma igång med mina får.
image107
Jag med Tim och Slip på dagens träning. 

image108
Mina första lamm efter Suffolktackorna.

image109
En av ungtackorna med sitt första lamm.

image110
Jag med ett av lammen.

image111
Nina Melin med ett av sina lamm som var av det större slaget.

image112
I övrigt var det full fart med lammningarna.




Snön borta.....

Nu har man känningar av att sommaren kan vara här, snön är i stort sett borta nu och vi har haft en period av ca 10 plusgrader. Som ni ser av bilden här nedanför som jag tog nu på morgonen är det inte mycket kvar av detta vita elände. På hundfronten händer det inte så mycket, man försöker träna hundarna lite grann, men under veckorna räcker inte tiden riktigt till utan det blir mest under helgerna som man hinner med detta. Annars är det en del planerande och arbete med dom tävlingar som vi ska ha i början av säsongen hos Nina Melin. Det var allt för denna gång, det blir säkert lite mer att skriva om när säsongen börjar. Ha det bra så länge. Tar förresten en tur under ledigheten (Valborg) till Olav Tiller för att träna.
image102
Så här såg det ut hemma hos mig på morgonen 19 april.


Så här såg det ut hemma hos Olav Tiller 2007.
image103
image104
image105
image106


Nästan snöfritt.

Nu har våren nästan kommit, det är inte mycket snö kvar och ca 8+ grader. Härligt att våren kommit nu kan man börja ta i tu med träningen av hundarna mer på allvar. Måste börja med att träna upp konditionen på dom, inte bra för fysiken att ligga en hel vinter. Jag har beställt en valp från Finn-vallens kennel Joy och Jon Sands Moss (se bild på Moss nedan), den får jag i början på Maj. Ska som vanligt bli spännande att se vad det blir av den. Man har ju förhoppníngar på alla nya valpar. Lägger ut lite bilder från div. aktiviteter.

image94
Jag och Roy under påskträningen i Norge.

image95
Mikaela:s Tod tränar delning i Norge.

image96
Tim i Norge.

image97
Jon Sands Moss. Han köpte den av en Amerikan på World Trail för ett par år sedan.
Far till min nya valp. Nils Agerbjer har också en unghund efter Moss.

image98
Jon Sands Moss.

image99
En Bild av Bobby Hendersons gamla Craig som
han använde flitigt i aveln under -80 talet. Är far
till många bra hundar bl.a. till Olav Tillers gamla
Bill som kom från Bobby.

image101
Bobby Henderson.







RSS 2.0