Ny leksak ;-)

Vad gör man när man börjar bli gammal och inte orkar motionera hundarna med cykel längre. Jo, man köper sig förståss en fyrhjuling som fungerar utmärkt för bl.a detta ändamål. Har fina skogsvägar direkt från min tomt så det blir dagliga motionsturer för hundarna. I övrigt så har jag tagit hem lite mer får så att jag har en liten större grupp när jag tränar vallning. Jag föredrar att ha ca 15-20 får när jag tränar, då får hundarna jobba lite annorlunda en om man har 4-5 st i gruppen. Jag har ju inte mycket praktiskt arbete i övrigt åt dom så man får försöka göra det bästa av det hela. Fick lite blodad tand när Tim gick så bra i Angercupen så jag har laggt på ett kol i hans träning, det är ju främst på pipan och signalerna som jag måste få in på honom. Han svarar bra på träningen och kommer att bli en sån hundtyp som sällan tar fel kommando. Han är väldigt öppen i sitt eye och väldigt god lyssnare så jag hoppas och tror att jag kommer att få mycket glädje av honom i framtiden. Fyra veckor kvar innan man får semester, det känns lite långt bort tycker jag, men som man säger, den som spar han har. Första semesterveckan är det tävlingar hela veckan här uppe i Norr, i övrigt tror jag inte det blir så mycket mer tävlande denna säsong. Jag kommer nog att fara ett par veckor till Norge för att träna på lite större avstånd och köra in dubbelhämt på Roy och Tim. Få se hur långt jag kommer med dom innan Okt. om jag startar dom på årets SM eller om jag väntar till nästa år. Man vill ju inte bara deltaga om man far dit, man vill ju tävla och ha en chans på en bra placering om det ska vara lönt att fara dit. Vi får se hur det blir.

Ny leksak. Can-am 400cc.





Glad Midsommar

Hoppas ni alla får en trevlig afton och ha det så bra så syns vi snart på tävlingsbanan.

Angercupen 2008 klar.

Angervallarna har under våren arrangerat en Cup som heter Angercupen, sex deltävlingar har det varit under tre tävlingshelger. Jag har varit både tävlingsledare och tävlande under dessa tävlingar. Lite väl jobbigt har det varit med så många tävlingar så tätt in på varandra, men nu är det över och det har fungerat mycket bra tycker jag. Tävlingarna har varit bra och utslagsgivande och för egen del har även resultaten varit bra på mina hundar. Den stora överraskningen för min del var kanske Tim som jag inte hunnit träna så mycket i vår och även saknar visselkomandon men trots det så lyckades vi med att vinna en av deltävlingarna på 90p. Ska bli roligt att köra honom i framtiden när han är tränad och har visselsignaler. Totalsegrare av Angercupen blev Nina Melin med sin hund LOT. Hon har gått väldigt fint och jämt under dessa tävlingar och var en värdig vinnare. Slutresultat Angercupen 2008. Nästa tävlingar för min del blir här i Sollefteå 25-27 juli. Och sen bär det iväg till Norrbotten för en intensiv tävlingsvecka där uppe. Man kommer att få hela 9 starter under denna period per hund om man anmäler sig till alla tävlingar. Bra att göra bort alla tävlingar under kort tid så kan man göra lite annat mer produktivt under sin semester.

Tim som vann en deltävling i Angercupen.


En glad Nina Melin


Nina Melin totalsegrare av Angercupen 2008. Här får hon priset
av Domaren Olav Tiller. Foto: Mikaela Bjurling



Foto: Håkan Hägglund

Säsongen har börjat..

Har haft mycket att göra på sista tiden så att skriva på bloggen har jag inte hunnit med på ett tag. Det är mycket på jobbet och hemma på gården som ska skötas och så ska man få tid över till att träna sina hundar också, tiden räcker inte till. Har inga bra får hemma för tillfället, dom har lamm så det går inte så bra att drilla hundarna på dom. Hur som helst så har tävlingarna börjat för min del, vi har haft två tävlingshelger här i min klubb. Det har varit hemma hos Nina Melin som Angervallarna har arrangerat en cup (Angercuppen). Jag har tävlat med Roy och Slip och det har gått ganska hyffsat med tanke på träningen som jag inte hunnit med. Roy har gått bäst, men Slip har bitvis glimtat till och gjort det ganska bra. Ska försöka att träna ordentligt till tävlingarna som går här uppe i Norr v30-31. Jag tror att man får ihop 9 starter på en vecka här uppe om man kör Norrlandsveckan fullt ut, så då gäller det att man har en bra tränad hund. Nej, nu har jag inte tid att skriva mer måste packa och leverera en massa pipor som folk har beställt, jag ligger mycket efter med leveranserna för tillfället. Ska i fortsättningen försöka skriva mer regelbundet.

Karin Mattssons Lynn.
Karin Mattssons Lynn vann dubbelt i Angercupen 6-7 juni.


RSS 2.0