Hemtransport av får

Var i dag och hjälpte Nina Melins man Leif med att ta hem deras får som går på sommarbete ett par mil ifrån deras bostad. Stället heter Almsjönäs och ligger väldigt vackert. Fåren har inte denna sommar velat hålla sig innanför stängslet, dom har förmodlingen inte fått vara ifred. Dom har hittat döda lamm samt en tacka med ett sönderrivet juver, saknades större delen av juvret på tackan. Vad som orsakat detta är svårt att veta, men jag håller det inte otroligt att det är en björn som varit i farten. Jag känner igen den typen av skador från dom åren jag jobbade i Norge och såg tackor som blivit av med sina juver av Björn. Tråkigt för dom att måste ta hem fåren så här tidigt från sommarbetet, då måste fåren gå hemma och äta av en ev. andra skörd med följden att det blir att köpa vinterfoder, inte bra. Det gick i alla fall bra att få hem dom ca 150 djuren som gått där. Blev en del körning bara eftersom vi bara fick med ca 30-40 djur på varje lass.

Leif med djurvagn, eller sockerkakskungen.


Tackor som Slip försöker få ombord.


Det är en vacker plats Almsjönäs.


Vi fick även en viss hjälp av Leif:s son Mikael.


Det ska börjas i tid om man ska bli en fullfjädrad fåraherde.


Till vår hjälp i dag Roy, Tim, Slip och Mikael, den blivande herden.


Hmm, en orsak kan ju förståss också vara stängslet.




Tackorna-lammen växer

Lammen och ungtackorna jag köpte av B.Mattssson växer bra och verkar vara en väldigt trevlig ras att ha o göra med.
Jag kommer att gå vidare med denna ras och har beställt en bagge från N.Agerbjer. Träningen går bra med hundarna och inga skador eller deffekter så här långt. Fick information ang. valparna efter Joy och Moss att det verkar vara ena tidiga rackare. Tre stycken är släppt på får och det är redan full fart, jag har stor tro på denna kombination. Det är kanske inte så konstigt om det skulle bli en bra kombination om man tittar i stamtavlan, inte många vita fält där inte, bara genuina och välavlade hundar överallt. R.Dalziel:s JIM som är far till Moss avlade ju ganska bra vad jag har förstått, så förhoppningsvis blir det något bra av det. Jag minns när jag var på besök hos Bobby och han hade nyligen köpt Jim och han visade upp den, den verkade vara en kompetent hund på alla nivåer. Men valparna är bara drygt 4 mån så man ska ju inte betygsätta dom redan vid den åldern, men det är ju alltid positivt att det ser bra ut redan vid den åldern.




Moss efter R.Dalziel Jim

None
Min nya valp ZAC vallar trasan 8 veckor




Man tränar på

Hundarna börjar närma sig tävlingsformen. Dom får sig ett pass var dag numera, ett konditionspass med fyrhjulingen på morgonen och ett vallningspass på kvällen. Tim har jag laggt på signaler som han saknade, det gick fort för honom att lära sig. Nu slipper man stå och skrika på norska höjre o vänstre, känns skönt. Man skulle bara komma sig ut lite mer på andra och större marker, den börjar bli för trångt och smått här hemma. Fåren börjar också vara lite för invallade för att det ska ge bra vallhundsträning. Nästa helg börjar min semester och Norrlandsveckans tävlingar inleds med tävlingar här i Sollefteå 25-27 juli sen åker man en vecka upp till Norrbotten för en veckas intensivt tävlande där uppe. Ska bli spännande och se hur hundarna sköter sig, det är ju mycket som kan komma som en överraskning när man kommer på tävling. Man går här hemma och tycker att det går ganska bra och sen när man kommer på tävling så går det inte riktigt lika bra. Hur som helst ska det bli jätteroligt att komma ut på alla dessa tävlingar och testa hundarna samt att få träffa alla vallhundsmänniskor igen. Det går ju oftast ett år mellan gångerna man träffar varandra så det blir alltid lika trevligt att träffa alla igen. Får positiva besked från min Fodervärd i Skellefteå om valpen som hon tar hand om, den verkar trevlig och stabil. Jag har hört från Norge att Moss som är far till valpen har lämnat bra avkommor där borta, så man får hoppas att min utvecklas i rätt riktning. Ska besöka dom och titta på honom när jag åker förbi där nästa vecka. På bilden här nedan ser ni mig som reklamgubbe för ett företag som säljer hörtryckstvättar. Vi köpte en varmvattentvätt på jobbet för att rengöra rastgårdarna och dom behövde lite bilder från olika miljöer till deras nya broschyr. Så dom var förbi och tog lite bilder av oss på jobbet.

Jag och schäfertiken Basta gör reklam för tvätten ALTO.


Tik på parning.

Har en tik här som ska paras med TIM. Det är en tik som kommer från Nisse Agerbjer och heter Somolis Zelma. Hon är efter Joel Svensson:s Vicky och Lisselott Hanssons Hjalmar.





"Gratis Wilsonpipa"

Ni som har en egen hemsida har nu möjligheten att få en gratis pipa av mig. Kopiera logon här nedanför och lägg ut den på er hemsida (Indexsidan) så får ni en valfri pipa hemskickad utan kostnad.










RSS 2.0