Det tinar.

Vårsolen har börjat göra sitt jobb med att smälta all snö som kommit i vinter. Men det kommer nog att ta sin tid, skulle tro att vi är i slutet av april innan snön är borta. Svaks årsmöte hålls denna helg. Undrar om dom kommer att få någon ordning på verksamheten och att lugnet kan lägga sig inom Svak.
Har funderat på att starta en liten transportfirma som fraktar hundar från Norr och söderöver. Fick ideen via jobbet där vi fraktar mycket hundar. Det finns i dag inget fraktbolag som tar på sig att frakta hundar till en rimlig kostnad. Det är väl bara flyget som gäller i dag om man ska skicka sin hund någonstans, och med deras priser är det oftast inte aktuellt. Ska i så fall starta med att köra turer mellan Umeå-Stockholm. Detta kommer bara att vara en sidoverksamhet för min del, jag kommer forsättningsvis att fortsätta mitt vanliga jobb.

Ungefär så här kommer transportbilarna att se ut.



Vinterbilder

Tog några bilder från fönstret nu på morgonen. Undra hur länge man får vänta innan man får se gräset på åkern detta år. Har kommit väldigt mycket snö i år. Och är man ingen älskare av snö så längtar man till allt är borta. Ser på vallreg att det tävlas för fullt i södra delen av landet, man blir lite avundsjuk.

Snö, snö, snö.


Och mera snö.


Min syster var på besök, skål.

"Drömmer vid datorn"

Sitter vid datorn och sorterar och kopierar över bilder till extern disk. Bra att ha alla bilder på annat ställe om något skulle hända datorn. Hittade lite bilder som gjorde en lite nostalgisk. En bild på en tik som jag träffade på när jag var i England för ett par år sedan. Var på en tävling med fam Longton och såg denna tik med en 80 årig gammal man som tävlade med henne. Det var bland det bästa tikar jag träffat på, hon var så nära perfekt man kan komma. Jag försökte förstås att lägga ett bud på henne, men det var meningslöst, inte till salu. Jag  tror jag var uppe i 5-6000 pund innan jag gav mig. Man längtar till våren när man ser nedanstående landskapsbild från England som jag tog när jag var över 2006. Blev sentimental när jag såg bilden på min gamla trotjänare Rozz. Han var vacker och ståtlig när han var i sina bästa år. En hederlig klassisk Bordercollie.

En kanontik. Den skulle man fått köpa.


Det vackra Engelska landskapet.


Rozz i sina glansdagar.



Senaste nytt.

Har inte mycket att skriva om denna dag. Men man måste ju plita ner några rader ibland så att folk ser att man lever. Det har nu börjat bli lite bättre väder efter denna hemska vinter med  mycket snö o kyla. Nu är det bara Mars kvar sen är vi inne i April och då bör det inte vara så långt kvar innan man kan börja se gräset igen. Det gäller bara att försöka återfå konditionen på hundarna efter vintervilan. Fyrhjulingen har börjat smattra efter vägarna i Nyland igen och det uppskattas av dom fyrbenta som glatt springer med. Tim har fått en till kull valpar efter sig, denna gång var det Kjell Anderssons tik Meg som fick 7 valpar denna vecka, (se bild nedan). Min andra hane Roy skulle också betäcka en tik ungefär samtidigt som Tim men det funkade inte alls. Han fick ordentligt på pälsen av min Slip första gången han skulle pröva på och det verkar sitta i fortfarande. Han vågar inte kliva på ordentligt och är för rädd att få sig ett bett. Men det lär väl gå över med tiden. Får leta fram någon snäll tik till honom framöver. 

Stolt mor Meg med valpar efter Tim. Ring Kjell om ni är på jakt efter ny hund.



RSS 2.0